Főoldal arrow Űrmarhaságok
Űrmarhaságok
Új elmélet Gagarin haláláról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2003. May 12., Monday
Érdeklődéssel olvastam az [origo]-n megjelent anyagot Gagarin halálának okáról, Igor Kuznyecov változatában. Semmi okom nem volt a nyugalmazott ezredes elméletének kétségbe vonására, tehát az anyag rendben bekerült a gyűjteményembe.
Ismét "lobog a zászló" a Holdon
Szerző: Schuminszky Nándor | 2003. May 12., Monday
Szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt jelent meg N.I. tollából, a TVR Hétben a "Járt-e ember a Holdon?" című munka. Most a 2003. május 5-11 közötti időszak rádiós és tévés műsorait tartalmazó hetilap ismét helyt adott a holdi "zászlóbontásnak". A T. Szerző ismét felmelegíti azokat a légből, pontosan légüres térből kapott "érveit", melyek a "Pofonok a Holdról" című sorozatban tételesen cáfolásra kerültek.
Buksik simogatása a Holdról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2003. February 18., Tuesday
Csák Csaba könyvében a hit segítségével "akadályozza meg" a holdutazást, és a hittel szemben nem lehet, és nem is akarok vitatkozni. Védikus magyarázata csak a Föld körüli pályát "engedélyezi" űreszközeinknek, az ember nem juthatott el szerinte a Holdra, és nem fog eljutni más bolygókra sem. Én igyekeztem a lehetséges érveket összeszedni a holdutazás "bizonyítására", és számomra sem marad más hátra, mint szelíd korholással megsimogatni a "kételkedő buksikat".
Ötödik pofon a Holdról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2003. February 18., Tuesday
A holdutazást tagadók utolsó érve a fényképek valódiságának megkérdőjelezése. Valódiak a holdraszállás fotói, vagy tényleg hamisítványnak tekinthetők? A cikkből kiderül.
Negyedik pofon a Holdról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2003. January 03., Friday
Ha a holdrautazás megkérdőjelezéséről van szó, a szenzációra fogékony szerzők minden eszközt megragadnak a holdraszállás tényének megkérdőjelezésére. Sorozatunk negyedik cikke egy a Holdon készült képpel kapcsolatos kételyre ad választ. Hamisított avagy valódi a felvétel? A cikkből megtudhatjuk.
Harmadik pofon a Holdról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. December 09., Monday
A cikk a "Járt-e ember a Holdon" manapság populáris kérdését feszegeti. Lássuk, milyen érvekkel tagadják a holdraszállás tényét, és mivel bizonyítható annak megtörténte!
Második pofon a Holdról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. December 03., Tuesday
A BB műsorvezető páros - sok más kérdezővel egyetemben - abszolút bizonyítéknak tekintette a lobogó zászlót a "kamu Holdra szállás" alátámasztására, hiszen közismert tény: a Holdnak nincs egyáltalán légköre, tehát szél sem fújhat. Ha viszont nem fúj a szél, ugyan mitől lobogna az amerikai zászló? Nyilvánvaló, hogy földi, "műtermi" felvételről van szó...
Első pofon a Holdról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. November 25., Monday
Az első virtuális pofont az azóta már megszűnt Ifjúsági Magazin 1983/1-es számában megjelent "Űrhajósok és ufók" című írás érdemelte ki. Magyarországon talán ez volt az első cikk, - gyűjteményemben mindenképpen - amely beszámolt az amerikai űrhajósok és az idegenek űrhajói közötti kapcsolatról. Az anyag megtalálható a "Titkok könyve" című összefoglalásban is (Magyar Eszperantó Szövetség, Budapest, 1986.).
Pofonok a Holdról
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. November 20., Wednesday
A Schumi-űrrovat új elemmel gazdagodik. A cím sokatmondóan árulkodó, bizony pofonok sokasága fog elcsattanni az elkövetkezendő hetekben. Az elsőt Edwin Aldrin amerikai űrhajós adta egy filmrendezőnek, a többinek a kiosztását magamra vállalom.
A legendák sosem halnak meg
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. September 12., Thursday
"Űr-hőstelenítésnek lehet elnevezni azt a napjainkban oly divatos jelenséget, hogy sorra-rendre kezdik kétségbe vonni az űrhajózás eredményeit. Sosem járt ember a Holdon és Jurij Gagarin sem elsőként jutott a világűrbe - zúdul ránk a szenzáció tömege kép, betű és hang formájában.
Válaszok - fel nem tett kérdésekre
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. June 20., Thursday
Amikor április elején felkerült a Schumi űroldalakra a "Mégsem Gagarin volt az első?" című anyag, hozzászólások áradatát vártam: a "na ugye megmondtam" és a "micsoda marhaság ez" címkékkel. Teltek-múltak a hetek, és nem akarózott megérkezni a várva-várt igenlés, vagy tagadás. Csalódottságom egyre nőtt, mert az emberek megint elhittek valamit. Valamit, ami - és most elnézést kérek - talán jól volt megírva, kellőképpen illusztrálva, hadd fogalmazzak úgy, hihetővé téve.
Mégsem Gagarin volt az első?
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. April 01., Monday
Ha Ön is elhitte a történetet, akkor itt a ideje, hogy megtudja az igazságot: igenis Gagarin volt az első! A cikkel kapcsolatos kétségekre adott válaszok itt olvashatók.
Mi repked a fejünk fölött?
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. January 31., Thursday
(Részletek a Színes UFO ismeretterjesztő képeslap 2002. januári számában megjelent anyagból)
Űrmarhaságok keringenek a Föld körül
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. January 10., Thursday
A cikk a Blikkben megjelent írásra kíván reagálni.
Az űrhajós is csak ember
Szerző: Schuminszky Nándor | 2002. January 05., Saturday
Az első űrbéli szilvesztert a Skylab-űrállomás fedélzetén ünnepelték az űrhajósok 1973 és '74 fordulóján. A kíváncsi földiben rögtön két kérdés fogalmazódik meg: hogyan és mivel ünnepelik az évváltást a kozmoszban? Pestiesen fogalmazva: nő és pia nélkül hogyan lehet szilveszterezni?
Mars face to face
Szerző: Schuminszky Nándor | 2001. November 14., Wednesday
Soha sem adok írásaimnak angol címet, ez esetben mégis kivételt tettem. Engedtem a csábításnak, hogy a Mars face, azaz "Mars arc", nagyon jól beleolvad a face to face, azaz a "szemtől-szembe" kifejezésbe, tehát szinte sugallja a szemtől-szembe a Mars arccal hangzatos címet.

 

      © Copyright MCSE Kiskun Csoport, 2000-
                    ÜzenethagyásHozzáadás a KedvencekhezImpresszum