Főoldal arrow Kiállítások szervezése

Kiállítások szervezése

Nyomtatás Elküldés emailben

A Christie's aukcióház árverésein nagy sikerrel keltek és kelnek el az űrrelikviák, vagy ahogy világszerte egyre inkább nevezik: "űrmemorabilia". A szakértők találgatják, hogy véletlenről, netán divatról van szó, vagy egy olyan tendenciáról, amely szerint jelentősen felértékelődtek, és felértékelődnek az űrkorszak első évtizedeinek tárgyi emlékei. "Magyarországon Schuminszky Nándor a legismertebb és legsikeresebb gyűjtő. Tulajdonában vannak olyan különlegességek, mint a Szojuz-űrhajó család valamennyi típusa, az amerikai űrrepülőgép különböző méretarányú példányai, vagy a Holdra szálló amerikai asztronauták űrruháinak anyagmintái. A valódi űrételek és űritalok közül is kiemelkedik a magyar gyártmányú tubusos cseresznyepálinka, mely az első magyar űrhajós részére készült. Nyilvánvalóan érdemes foglalkozni ezekkel a kozmikus relikviákkal, hiszen a múlt század talán legfontosabb eseményeihez kapcsolódó anyag erősen gyűjtött kategóriává vált, és egyre jobban terjed az egész világon. Őrizzük meg gondosan a magyar űrkutatás korai tárgyi emlékeit is, hiszen bizonyos, hogy ebben a században tovább növekszik eddig sem csekély értékük!"

Magyar Sajtó, 1995. szeptember 27.
Aeromagazin, 1999. októberi szám

Kiállítás: aktuális témához kapcsolódva, az érdeklődők megismerkedhetnek az űrhajózás első évtizedeinek néhány tárgyi emlékével. Bemutatásra kerülnek poszterek, plakátok, makettek, űrételek, űritalok, emlékérmék és űrben járt tárgyak. A számítógépes sarokban multimédiás CD idézi fel a Mir űrállomást, és bepillanthatnak az épülő nemzetközi űrállomás belsejébe is. A megnyitó napján tárlatvezetés segít az eligazodásban.

Technikai igény: zárható, polcos vitrinek, vízszintes tárlók különféle méretekben, számítógép, CD-olvasó, monitor.

A kiállítás ára: nettó 30 ezer forint + utazási, szállítási költség.

Kapcsolatfelvétel: Ez az e-mail cím védve van reklámlevelek ellen. Javascript-re van szüksége, hogy megnézze. '; document.write( '' ); document.write( addy_text96989 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n Ez az e-mail cím védve van reklámlevelek ellen. Javascript-re van szüksége, hogy megnézze.

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

 

      © Copyright MCSE Kiskun Csoport, 2000-
                    ÜzenethagyásHozzáadás a KedvencekhezImpresszum