Főoldal arrow Rólunk arrow Küldetésünk

Küldetésünk

Nyomtatás Elküldés emailben

A Neptunusz Amatőrcsillagász Kör 1999-ben azzal a céllal jött létre, hogy a régióban élő, a természettudományok iránt fogékony érdeklődők számára lehetővé tegye a csillagászat megismerését. Távcsöves bemutatókat, előadásokat, találkozókat, csillagászati táborokat, asztronómiai témájú kiállításokat és közös észleléseket szervez, melyhez biztosítja a szükséges eszközöket is.

A hasonló érdeklődési körű emberekkel kapcsolatot alakíthatnak ki tagjaink, ami lehetővé teszi az elsajátított alapismeretek tovább mélyítését. A 2000. évben tagságunk növekedése lehetővé tette, hogy a magyarországi csillagászat alapszervezetének tekinthető Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) helyi csoportjává alakuljunk, MCSE Kiskun Csoport néven. Így neves előadók, gyakorlott ismeretterjesztő szakemberek segíthetik munkánkat, ami tovább emeli tevékenységünk színvonalát.

Célunk, hogy a régióban elérhetővé tegyük a csillagászat szabad gyakorlását mindenki számára. Rendszereses összejöveteleinket, szervezett programjainkat és észlelőhétvégéinket havi rendszerességgel, a tagság szabadidejének megfelelően tartjuk.

Folyamatosan frissített internetes honlapunk, a kiskun.mcse.hu rendszeresen beszámol a friss csillagászati hírekről, tagjaink észlelési eredményeiről, az aktuális hónap látványosságairól, és színvonalas ismeretterjesztő cikkeket közöl. A weboldalon megtalálhatók a velünk kapcsolatos alapvető információk és programjaink beharangozója, továbbá csillagászati képgaléria és hasznos asztronómiai linkek érhetők el rajta keresztül.

Amennyiben felkeltették érdeklődését a fentiek, szívesen várjuk jelentkezését. További információt a "Kontakt" menüpont alatt szereplő címeken és telefonszámokon kaphat.

 

      © Copyright MCSE Kiskun Csoport, 2000-
                    ÜzenethagyásHozzáadás a KedvencekhezImpresszum