Főoldal arrow Rólunk arrow Híreink arrow Hírek 2008
Hírek 2008
Kiskőrösi előadás és távcsöves bemutató
Szerző: Nagy Attila | 2009. January 09., Friday

November 15.-én, a hagyományokhoz híven, ismét lezajlott a MCSE Kiskun Csoport őszi kiskőrösi távcsöves bemutatója, és előtte egy rendkívül érdekes előadást halhattunk dr. Hegedűs Tibor jóvoltából mely, a  "Színpompás égi fények" címet viselte.

Felavatták Hédervári Péter emléktábláját
Szerző: Mizser Attila | 2009. January 09., Friday
November 13-án Hédervári Péter egykori lakóházának falán emléktáblát avatott a Göncöl Alapítvány és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata.
Őszi előadássorozat a Kecskeméti Planetáriumban
Szerző: Szűcs László | 2009. January 09., Friday
2008. október 10-11.-én a Kecskeméti Planetárium és az MCSE Kiskun Csoportja közös rendezvénysorozatot tartott Kecskeméten, több helyszínen.
Beszámoló a VIII. Neptunusz-Kiskun Csillagászati Észlelő Táborról
Szerző: Walter Heléna | 2008. July 20., Sunday
Ismét eltelt egy év, elérkezett a Kiskun tábor ideje. Idén éppen a nyolcadik. Ám ebben az évben nem a megszokott helyen, a Teleki kastélynál, Solt-Kalimajorban, hanem a jászszentlászlói Kézművesek Tanyáján került megrendezésre a tábor, július 10-13-ig.
Szöllősi Attila beszámolója a 2008 évi Kiskun táborról
Szerző: Szöllősi Attila | 2008. July 20., Sunday
  Ismét eltelt egy Kiskun tábor... Az idei évben a hagyományoktól eltérően, az utolsó pillanatban egy új helyszínre kellett átvinni a VIII. Kiskun-Neptunusz Csillagászati Észlelőtábort, nem kis izgalom elé állítva a szervezőket, és a résztvevőket is. Utólag kijelentjük, bár a költözést a kényszer szülte, de az új helyszín beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt észlelési szempontból sokkal kedvezőbbnek bizonyult, mint a Kalimajor. Legalábbis ezt bizonyítják a kedvező visszajelzések. Az alábbiakban Szöllősi Attila rövid összefoglalóját adjuk közre, melyet ez úton is köszönjük, hogy elküldött.
Közös észlelés a Csonkatoronytól
Szerző: Szűcs László | 2008. May 18., Sunday

Az idei év elég szerényen indult a Kiskuncsoport részéről. Morvai Józsi egy kis ébresztő gyanánt közös észlelésre invitálta a tagtársakat a Soltszentimre melletti Csonkatoronyhoz, május 11.-én estére.

MCSE 1%
Szerző: Magyar Csillagászati Egyesület | 2008. February 18., Monday

Új év, új adóbevallás, és ismét rendelkezhetünk adónk 1%-ról. Ezúton is kérünk minden a csillagászat iránt elkötelezett embert, támogassa a Magyar Csillagászati Egyesületet, adója 1%-val.

 

      © Copyright MCSE Kiskun Csoport, 2000-
                    ÜzenethagyásHozzáadás a KedvencekhezImpresszum