Főoldal arrow Rólunk arrow Híreink arrow Hírek 2002
Hírek 2002
Szakköri foglalkozás, Harta
Szerző: Balaton László | 2002. December 14., Saturday
2002. december 14-én este 18 órakor csoportunk nyolc tagja a hartai Egyesületek Házában gyülekezett. Az időjárás nem kedvezett az észlelésnek, az ég borult volt, de a csoport aktuális ügyeivel kapcsolatban számos fontos kérdésben sikerült konszenzusra jutni.
Szakköri foglalkozás, Harta
Szerző: Balaton László | 2002. September 28., Saturday
A szeptember 28-án, a hartai Egyesületi Házban tartott szakköri foglalkozásunk az elmúlt napok (hetek) észlelésre alkalmatlan időjárása végett családias hangulatban (8 fő), de jelentős "vadászzsákmány elejtésével" ért véget.
Kiskunsági Csillagászati Észlelőtábor, Kalimajor
Szerző: Balaton László | 2002. August 02., Friday
Második alkalommal került megrendezésre a Solt és Harta között félúton elhelyezkedő Kalimajorban a Magyar Csillagászati Egyesület régióbeli amatőrcsillagászait tömörítő Kiskun Helyi Csoport és a Neptunusz Amatőrcsillagász Kör észlelőtábora.
"Hartai égbolt" távcsöves bemutató
Szerző: Balaton László | 2002. May 18., Saturday
Harta, a németországi Lossburg és Hammerbrücke régóta testvérvárosi kapcsolatban állnak egymással. A városok összejövetelét minden évben megrendezik. Az idei találkozót Pünkösdre időzítették: a kulturális programokkal színesített műsor május 17-én délután kezdődött és május 20-án ért véget.
Ünnepi ülés a Magyar Tudományos Akadémián
Szerző: Balaton László | 2002. April 18., Thursday
Az MTA Fizikai Tudományok Osztálya, az Űrkutatási Iroda, a MANT és számos neves hazai tudományos intézet szervezésében, Almár Iván 70. születésnapja alkalmából, 2002. április 18-án ünnepi ülés került megrendezésre a Roosevelt téri MTA székházban. Csoportunkat Rezsabek Nándor és Balaton László képviselte.
Előadás a Polaris Csillagvizsgálóban
Szerző: Rezsabek Nándor | 2002. April 16., Tuesday
2002. április 16-án a Polaris Csillagvizsgálóban, a szokásos keddi MCSE előadássorozat keretében került sor Ponori Thewrewk Aurél "Dante csillagászata" című kiváló előadására, ami a nemrégiben megjelent Divina Astronomia című könyvének egyfajta bemutatója is volt.
Űrhajózási kiállítás Kiskőrösön
Szerző: Balaton László | 2002. April 13., Saturday
2002. április 13-án szombaton délután a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban gyülekeztünk. A rendezvény sikerének érdekében az eddigi legnagyobb médiakampányunkat folytattuk le a kiállítás előtti két hétben.
Rezsabek Nándor a Pararádióban
Szerző: Balaton László | 2002. April 09., Tuesday
Vezetőnk beszámolója: "Az április 9-i adásban is szerepelhettem - ezúttal Bartha Lajos társaságában.
MCSE Közgyűlés 2002
Szerző: Balaton László | 2002. April 06., Saturday
Egyesületünk 2002. április 6-án tartotta szokásos éves közgyűlését az Óbudai Művelődési Központban.
A Csillagászat Napja - Solton
Szerző: Balaton László | 2002. March 23., Saturday
2002. március 23-án a solti Művelődési Ház nagytermében gyűltünk össze a Csillagászat Napja alkalmából. A rendezvényre közel 50-en voltak kíváncsiak.
Rezsabek Nándor a Pararádióban
Szerző: Balaton László | 2002. March 12., Tuesday
Vezetőnk beszámolója következik:
Harmadik születésnapját ünnepelte a Neptunusz Amatőrcsillagász Kör
Szerző: Balaton László | 2002. February 23., Saturday
A Kiskun Csoport és Neptunusz Amatőrcsillagász Kör 2002. február 23-án tartotta 3 éves fennállásának évfordulóját. E. Kovács Zoltán Úr meghívásának eleget téve, a Kecskeméti Planetáriumba szerveztük meg találkozónkat, ünnepünket.
Összejövetel Hartán
Szerző: Balaton László | 2002. January 26., Saturday
A hartai Egyesületek Házában megtartott idei első összejövetelenkön áttekintettük az idei év első félévének tervezett programját (február - Kecskemét - 3 éves a Neptunusz a Planetáriumban, március - Solt - Csillagászat Napja exobiológia előadás és bemutató, április - Kalocsa-Haynald és Fényi jubileumi kiállítás és bemutató, május - Harta - egésznapos starparty).

 

      © Copyright MCSE Kiskun Csoport, 2000-
                    ÜzenethagyásHozzáadás a KedvencekhezImpresszum